Lägenhetsbyte

Lägenhetsbyte mellan hyresgäster med olika fastighetsvärdar (fastighetsägare) är idag en vanlig företeelse. Det kan vara bra att ha lite kännedom om hur ett lägenhetsbyte går till.

Hyresgäst som ska byta till bostad hos annan fastighetsvärd fyller i blanketten "bytesansökan". Blanketten beställs hos Olov Lindgren. När Olov Lindgrens hyresgäst skickar in bytesansökan bör kopia av hyreskontrakt bifogas samt familjebevis på samtliga hyresgäster som ingår i eventuell byteskedja. Vi behöver även få in ett anställningsbevis som visar den tilltänkte hyresgästens inkomst. I ansökan bör man även skriva ner kontaktperson för respektive hyresvärd samt telefonnummer. Vårt ekonomiska krav för att bli godkänd som hyresgäst är en årsinkomst som är minst 4 ggr årshyran. Är du pensionär gäller en årsinkomst på minst 3 ggr årshyran. Vi accepterar inte att man har betalningsanmärkningar.

Ett lägenhetsbyte genomförs normalt på ca 5-8 veckor beroende på hur omfattande byteskedjan är. Det är viktigt att veta att när man genomför ett lägenhetsbyte övertas lägenheten i befintligt skick. Olov Lindgren renoverar alltså inte automatiskt  lägenheten vid varje lägehetsbyte.

Under sommarmånaderna handlägger vi inga lägenhetsbyten.

Om du är hyresgäst hos Olov Lindgren och önskar ett byte internt dvs till annan lägenhet hos Olov Lindgren ber vi dig logga in på Mina sidor. Där finns intresseanmälan och Bytestorget.