Utflykt med hyresgäster till Kolmården

Olov Lindgren tar nya steg för att öka trivseln och upplevelsen av trygghet i boendemiljön för hyresgästerna i Tensta. Tillsammans med de boende har idéer diskuterats för hur gemenskapen kan förbättras. Att göra en utflykt är en sådan idé.

I samband med stamrenovering av vår fastighet på Glömmingegränd i Tensta har vi velat öka känslan av trygghet och trivsel hos hyresgästerna. Att lära känna sina grannar och förbättra gemenskapen tror vi kan bidra till det. Startskottet gick i våras när de tillfälliga bostadspaviljongerna som används under renoveringstiden invigdes. De rödmålade paviljongerna liknar radhus med altaner och blomlådor, där hyresgästerna själva varit med att plantera. Vid invigningen bjöds bland annat på korvgrillning, etiopiskt kaffe, glass, blomplantering och fotbollsskola i samarbete med FC Tensta.

Ett annat nytänkande steg vi tagit är att skänka tillbaka motsvarande summa som årets hyreshöjning blev till hyresgästerna i Tensta, i form av en trivselkassa. Under våren bjöd vi därför in de bonde till fika och samtal för att lyfta idéer om vad pengarna skulle kunna användas till. Det kom upp många bra förslag, bland annat utflykt och grillning. Vi lyssnade, och igår åkte vi tillsammans med hyresgäster från Tensta på en heldagsutflykt till Kolmården. En glad skara människor i alla åldrar bidrog till den trevliga dagen!

Av de avsatta trivselpengarna finns en del kvar, och vem vet kanske kan det bli en grillkväll också så småningom.

För mer information kontakta gärna Jeanette Ljungberg, kommunikationsansvarig, tel. 08-690 25 80, jeanette.ljungberg@olovlindgren.se