Olov Lindgren återförvärvar "sin" fastighet

Långsiktighet är en av grundpelarna i Olov Lindgrens verksamhet. Det är också en anledning till att företaget har en lång lyckosam historia. Företaget äger 111 fastigheter och sedan starten 1938 har endast tre fastigheter sålts. En av dessa har nu köpts tillbaka.

Fastighetsbolaget Olov Lindgren har förvärvat fastigheten Pudervippan 1 med adress Fruängsgatan 47 i södra Stockholm. Byggnaden inrymmer 44 hyreslägenheter. Huset byggdes av Olov Lindgren själv 1955, i en tid då närförorterna kring Stockholm alltmer växte fram. För att kunna finansiera bolagets tillväxt såldes fastigheten när den var färdigställd. Bolaget hade då tidigare inte sålt mer än en fastighet och därefter endast ytterligare en.

”Nu har vi rättat till en plump i protokollet och köpt tillbaka en fastighet som vi tyvärr en gång sålde. Ekonomiskt hade det varit bättre att avstå från förvärvet så det blev ett känslomässigt beslut. Om det någon gång har betvivlats får vi nu chans att sända tydliga signaler om långsiktigheten kring bolagets ägande av fastigheter - det vi en gång byggt är inte till salu”, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Genom tiderna har endast två ägare funnits till fastigheten och nu har alltså Olov Lindgren köpt tillbaka den, för evig framtid. Tillträde sker 1 december 2017.

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som grundades 1938. Affärsidén är att långsiktigt äga, förvärva, förvalta och bygga hyresfastigheter i Stockholm. Idag äger och förvaltar företaget 111 fastigheter, bestående av hyresbostäder och kommersiella lokaler.

Foto: Colliers

Vid frågor

Sven Renström

VD