En 80-åring har blivit firad

Den 10 oktober firade vi Olov Lindgren ABs 80-åriga historia med ett jubileum på anrika Nalen i Stockholm. Cirka 250 gäster, nio talare, två komiker och ett live-band bidrog till en riktigt lyckad eftermiddag och kväll.

Temat och rubriken för tillställningen var En hyllning till Stockholm där Stockholms-profiler och samhällsaktörer gav sina reflektioner om stadens utveckling och framtid under ledning av moderator Helena Blomquist. Tre panelsamtal som vardera handlade om innerstan, förorten och kontorsmarknaden hölls. I panelerna deltog:

  • Magnus Andersson (Slottsfogde Kungl. Hovstaterna)
  • Jeppe Wikström (fotograf Max Ström Bokförlag)
  • Peter Frisk (gatuguide)
  • Göran Cars (prof. samhällsbyggnad KTH)
  • Karin Ahlzén (projektchef Fokus Skärholmen)
  • Tomas Amanuel (verksamhetsutvecklare IF Brommapojkarna samt eldsjäl i Tensta)
  • Agneta Jacobsson (vd Cushman & Wakefield Sverige)
  • Daniella Waldfogel (näringspolitisk expert Stockholms Handelskammare)
  • Aram Seddigh (Change Management Consultant och vd, We Office AB).

Mikael Tornving och Mattias Konnebäck kåserade och Poplabbet spelade musik med Stockholmsmotiv där emellan. Det blev en riktigt uppsluppen och trevlig stämning med många skratt.

I samband med jubileet lämnade många gäster donationer till förmån för Frälsningsarméns arbete för hemlösa. Summan uppgick till drygt 100.000 kr. Till det har Olov Lindgren skänkt 1 000 kr för varje år vi varit verksamma, det vill säga 80 000 kr. Tillsammans med våra gäster har vi sett till att hemlösa får möjlighet till en ren säng att sova i under mer än 6 år.

– Det var fantastiskt att se att så många i vår närhet ville vara med och uppmärksamma vårt jubileumsår. Vi fick stor uppskattning för temat som stärkte stoltheten för vår stad, inte minst tydligt blev det med Mikael Tornvings avslutande hyllningstal till Stockholm. De insamlade medlen för hemlösa översteg våra förväntningar och visar att det finns en mjuk sida i den värld som man annars kan tro bara består av ganska hårda hus, säger Sven Renström vd på Olov Lindgren.

 

Vid frågor kontakta gärna Jeanette Ljungberg, kommunikationsansvarig,
tel 08-690 25 80.

 

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som grundades 1938. Vi förvaltar 112 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Affärsidén är att äga, förvärva, förvalta och bygga hyresfastigheter i Stockholm. Kombinationen av en förvaltningsfilosofi som är baserad på omtanke och trygghet samt en evig investeringshorisont, har lett till att vi har välskötta hus och mycket nöjda hyresgäster.

 

 

Foto: Joakim Ström