Ny fastighetschef till Olov Lindgren

Olov Lindgren förstärker med ny fastighetschef för bostadsförvaltningen genom rekrytering av Anders Fagerkrantz, som får ansvar för de 3 300 lägenheter som finns i beståndet.

Anders Fagerkrantz kommer närmast från Caverion där han arbetat som regionchef med facility management, dessförinnan har han arbetat på TAC/Schneider Electric som enhetschef med energitjänster. Anders har stor erfarenhet av fastighetsutveckling, förvaltning, drift och underhåll samt energieffektivisering.

- Med den breda erfarenhet som Anders har kommer han bidra starkt inte bara till förvaltningen av bostäder utan även till företaget som helhet. Vi jobbar hela tiden med optimering av energiförbrukning och med Anders kommer energifrågorna få ytterligare fokus, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

För att minska sin klimatpåverkan arbetar Olov Lindgren kontinuerligt med energibesparingsåtgärder och har i genomsnitt minskat förbrukningen med cirka fyra procent per år. 

- Det skall bli intressant att komma till ett företag som bidrar till Stockholms utveckling genom att bygga nya hållbara hus och samtidigt expanderar genom fortsatta förvärv av fastigheter. Jag kommer med min erfarenhet att få möjlighet att bidra till den fortsatta utvecklingen av Olov Lindgren samt förädla och utveckla hela fastighetsbeståndet med fokus på hållbarhet, kundnytta och kvalitet, säger Anders Fagerkrantz. 

Anders Fagerkrantz, som kommer ingå i företagets ledningsgrupp, efterträder Hans Gineman som går i pension efter sommaren.

 

Vid frågor, vänligen kontakta Sven Renström, sven.renstrom@olovlindgren.se,
tel. 08-690 25 95.

 

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag med cirka 80 anställda som förvaltar 111 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Affärsidén är att äga, förvärva, förvalta och bygga hyresfastigheter i Stockholm. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm.