Startskott för nya vasagatan

Vasagatan, en av de mest centrala gatorna i Stockholm, utvecklas till en mer trygg och välkomnande gata. Olov Lindgren var med vid avtäckandet av visionsbilden för nya Vasagatan.

Den 20 augusti hölls ett symboliskt startskotts-event för att fira påbörjandet av arbetet med nya Vasagatan. Visionen är att förbättra Vasagatan som får bredare trottoarer, fler träd, fler sittplatser, ny belysning samt nya cykelbanor och cykelparkeringar. Projektet delfinansieras av tolv fastighetsägare där Olov Lindgren är en av aktörerna.

"Vasagatan är en central och välkänd gata, troligen det första man möts av som besökare. Den har under många år inte hört till de gator som vi varit stolta över som Stockholmare. Vi har bara ett litet hus på gatan men när kommunens resurser inte räcker till bidrar vi gärna till att skapa en trevlig gata för fotgängare och till en högre säkerhet för allt fler cyklister", säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren AB.

Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén och trafikdirektör Jonas Eliasson avtäckte visionsbilden tillsammans med medfinansierande fastighetsägare samt byggentreprenören. Projektet beräknas vara färdigt 2021.

 

Vid frågor kontakta Sven Renström, vd, tel 08-690 25 95