Fastigheten Vallonen 1, Norrmalm, Stockholm

Vallonen 1, Kungsgatan 56, beläget på Norrmalm med shoppingstråk och bra kommunikationer. Ett mer centralt läge är svårt att finna med Centralstationen, Hötorget, shoppingstråk, restauranger, saluhall och biografer alldeles i närheten.

Om fastigheten

Fastigheten byggdes i början av 1880-talet av byggherre Greve von Rosen. Arkitekterna som ritade denna vackra byggnad är bröderna Axel och Hjalmar Kumlien som också ritat Hotel Grand Hotel i Stockholm. Stockholms Stadsmuseum har klassificerat fastigheten i kategori "grön" vilket innebär att det är en byggnad som är "särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt".

Sommaren 2012 blev den omfattande renoveringen av fastigheten klar. Byggnaden uppgraderades med helt nya installationer för att möta marknadens krav på komfort. Flexibel planlösning genomsyrade projektet samtidigt som stora ansträngningar gjordes för att bevara byggnadens tidstypiska kvaliteter. Förutom kontor inrymmer fastigheten en stor restaurang och en frisersalong.

Olov Lindgren förvärvade fastigheten av Atrium Ljungberg i slutet av 2007 och tog över förvaltningen februari 2008.

Fakta om fastigheten

Kvarter Vallonen 1
Adress Apelbergsgatan 53
Kungsgatan 56
Målargatan 6
Postadress 111 22
Ort Stockholm
Stadsdel Norrmalm
Antal butiker 3
Antal kontor 22
Area totalt 4 333 kvm
Byggår 1883
Renoveringsår 2012

Kontakt

Benny Rylander

Fastighetsvärd

Henrik Spännare

Chef Kommersiell förvaltning

Marie Stopner

Uthyrare