Hyra ut lägenheten i andra hand

Hyreslagen beskriver vad som gäller för att få hyra ut i andrahand under en begränsad tid. Studier, tillfälligt arbete på annan ort eller prova på att vara sambo är godtagbara skäl. Vi godkänner inte provboende i en gemensamt anskaffad bostadsrätt eller villa.

Ska du prova på sambolivet, studera eller fått ett tillfälligt arbete på annan ort har du möjlighet att med vårt tillstånd hyra ut lägenheten under en begränsad tid. Det gäller även om du lånar ut hela lägenheten tillfälligt utan att ta ut någon hyra. Saknar du vårt tillstånd riskerar du att bli uppsagd och förlora ditt hyreskontrakt.

Hyresgästens ansvar

Du ansvarar för lägenheten under hela uthyrningstiden. Det gäller både ekonomiskt och för eventuella störningar och skadegörelser som kan uppstå. Därför är det viktigt att du kontrollerar ekonomi, tidigare referenser samt skriver ett hyresavtal med den du ska hyra ut till.

Kommer du att bo utomlands under tiden du hyr ut lägenheten vill vi få en fullmakt på en person som har rätt att företräda dig i frågor som rör ditt hyreskontrakt. Fullmakten får inte ges till den som ska hyra din lägenhet.

Kommer du inte flytta tillbaka ska lägenheten sägas upp tre månader innan andrahandsuthyrningen upphör. Andrahandshyresgästen har inte någon möjlighet att överta hyreskontraktet.

Tillstånd att hyra ut

Vill du hyra ut i andrahand fyller du i vår ansökan som du hittar här intill. Posta den till ansvarig uthyrare för din fastighet. Vi behöver fem till åtta veckor för att handlägga din ansökan. Ett korrekt underlag från start sparar tid och förkortar handläggningstiden.