Tvättstuga

De flesta av Olov Lindgrens hyresgäster har tillgång till en gemensam tvättstuga, för normaltvätt. Att hålla rent i tvättstugan hjälps du och dina grannar åt med. Att lämna tvättstugan ren och fräsch gör att nästa hyresgäst också vill lämna den ren och fin.

Tvättmaskinerna i tvättstugan är till för kläder, lakan, handdukar, gardiner och liknande. I vissa tvättstugor kan det även finnas en grovtvättmaskin för mindre mattor, arbetskläder och täcken. Använd tvättpåse när du tvättar bygel-bh. Färga och blek inte kläderna i tvättmaskinerna. Om något inte fungerar gör du en serviceanmälan till kundservice. Notera gärna felkoden från maskinens display.

Med respekt för grannarna som kan vara allergiska får du inte röka eller ha med dig ditt husdjur i tvättstugan. Barn får bara vara i tvättstugan i vuxens sällskap.

Boka tvättid

Bokning av tvättid sker på olika sätt beroende på var du bor. Antingen via bokningslistan utanför tvättstugan, med den elektroniska brickan, med bokningsklacken som låses fast i bokningstavlan vid valt tvättpass eller via Mina sidor. I fastigheter med elektroniskt låssystem kan även bokning göras via Aptus tvättstugeapp. Appen laddar du ner till din mobiltelefon, sök på "Aptus bokning". Appen är grön med ett vitt nyckelhål.

Tvättiderna kan variera beroende på var du bor. Viktigt är att hålla den tvättid du bokat och att självklart inte ta någon annans tid.

Trivsamt för alla

För trivseln i tvättstugan är det viktigt att du städar efter dig när du är klar. Var noggrann – din granne ska kunna tvätta utan att behöva städa innan. Extra känsliga är tvätt- och sköljmedelsfacken samt luddfiltret i torktumlaren. Städa av golv och torka av all utrustning. Du som har husdjur bör också tänka på att ta bort eventuella djurhår som kan bli kvar i tvättmaskinen. Stäng fönster och släck lamporna.

Miljövänliga tvättar

För att inte ska skada miljön mer än nödvändigt när du tvättar kan du använda miljömärkt tvätt- och sköljmedel märkta med t ex Svanen eller Bra miljöval. Följ doseringsanvisningen för mjukt vatten på tvättmedelspaketet. Undvik klorin och andra blekmedel eftersom klor är ett miljöfarligt ämne som skadar sjöar och hav. Använd istället miljömärkta blekmedel.

Tvättmaskin i lägenheten

Du får ha en egen tvättmaskin i lägenheten. För att koppla in eller ur tvättmaskinen måste du alltid anlita en hantverkare som har behörighet att koppla el och vatten. Det kan bli en kostsamt för dig om tvättmaskinen kopplas på fel sätt. Tvätta inte sena kvällar, nätter eller tidigt på morgonen eftersom vibrationerna från centrifugeringen kan störa dina grannar.

Kundservice

Tel. 08-690 25 00

kundservice@olovlindgren.se