Förändringar i din lägenhet

Vissa fastigheter har ett kulturhistoriskt värde, som innebär att det finns begränsningar i vad man får göra och inte. Därför är det viktigt att du kontaktar ansvarig förvaltare för fastigheten innan du gör något så att du inte drabbas av onödiga kostnader om du väljer att flytta.

De regler och riktlinjer som finns för vad du får och inte får göra i din lägenhet är utformade efter säkerhets- och byggtekniska faktorer. Tänk på att du hyr och inte äger din lägenhet. Om du renoverar själv ska arbetet utföras på ett yrkesmässigt sätt, rätt materialval, snyggt och ordentligt gjort.

Målning och tapetsering

Du kan få måla om och tapetsera väggarna på egen bekostnad. Viktigt är använda färger och material som hyresgäster i allmänhet kan godta och förändringen får inte vara extrem.

Målning på tapeter, skåpsluckor, lådor och dörrar är inte tillåtet. Tak, fönster och element får endast målas vita.

Badrum

Vi tillåter inga förändringar i badrum och toalett eftersom dessa utrymmen kräver specialistkunskap. Det är inte heller tillåtet att borra i kaklet för uppsättning av exemplevis badrumsskåp och handdukshängare eftersom fuktspärren kan förstöras och ge upphov till fuktskador. Använd självhäftande krokar istället.

Lägenhetens utrustning

Om du plockar bort köksskåp, hatthylla eller annat som tillhör lägenhetens utrustning, ska du spara det så att lägenheten kan återställas till ursprungligt skick den dag du väljer att flytta. I annat fall kan du bli ersättningsskyldig för vad det kostar att återställa lägenheten.

Lägenhetens planlösning

Du får inte göra några förändringar av lägenhetens planlösning som till exempel att sätta upp mellanväggar för att dela av rum eller riva en vägg för att få större yta. Det är inte heller tillåtet att bygga om köket till annan standard.

El 

Vi som fastighetsägare är ansvarig för alla fasta elinstallationer i fastigheten. Du får inte på egen hand utföra elarbeten i lägenheten. Ett misstag kan få stora konsekvenser.