Rent och snyggt

Vårt mål är att du ska bo i välskötta fastigheter i rena, snygga och trygga områden. Att bo i ett flerfamiljshus ger många möjligheter till trivsel och gemenskap, bara vi hjälps åt.

Gården

Under hela året sköter våra fastighetsvärdar om alla ytor som hör till fastigheten. Sandsopning på våren, lövblåsning på hösten och vintertid snö- och halkbekämpning. I urnor och rabatter planterar vi vårlökar, sommar- och höstblommor. Vid behov beskärs växter och träd efter säsong. Lagom till Lucia är julgranarna på plats på gårdarna.

För alla trivsel hjälps vi åt att hålla gården, trapphus och entréer rena från skräp och fimpar.

Husdjur

Många barn är allergiska, så det är extra viktigt att katter och hundar hålls borta från lekplatser och sandlådor. Se till att ditt husdjur inte rastas i eller runt fastigheten. En hund som skäller mycket är störande för grannarna. Katter och hundar ska alltid vara kopplade. Övriga regler för dig som har husdjur finns i den lokala ordningsstadgan som gäller för kommunen.

Det är inte tillåtet att mata fåglar från fönster, balkong eller uteplats. Lägg inte ut matrester på gräsmattor eller i buskarna. Matrester drar till sig möss och råttor som kan skapa stora problem för dig som bor och oss som hyresvärd.

Städning

Varje vecka städas trapphusen. Under vintertid, oktober till mars städas entréplanen extra. Vi utför löpande översyn av allmänna utrymmen en gång i månaden. Två gånger per år storstädas sop- och återvinningsrum. 

Grillning

Att grilla kan vara trevligt och det är tillåtet där det finns anlagda grillplatser. Det är inte tillåtet att ställa en egen grill på bord, bänkar eller liknande i området. Det gäller även skogs- och markytor. Du får heller inte grilla på din balkong eller uteplats eftersom det osar in till grannarna. Grillen kan även utgöra en brandrisk.

Parkering

Det är inte tillåtet att parkera på gårdarna. Självklart har ambulans, brandkår, polis och andra utryckningsfordon rätt att köra in på gården. Likaså färdtjänst. Parkera fordon endast på anvisade platser, annars riskerar du att få parkeringsböter.