SNÖTÄCKET 6 & 7, BJÖRKHAGEN

I Björkhagen bygger vi just nu 82 nya hyresrättslägenheter och en förskola fördelade över tre huskroppar. Vill du veta mer om vad som sker just nu i byggprojektet finns mer information längre ner på sidan.

Olov Lindgren äger sedan tidigare två hyresfastigheter i Björkhagen och bygger just nu ytterligare bostadshyreshus och en förskola. Byggnationen startade i januari 2023 och de första bostäderna kommer vara inflyttningsklara i slutet av 2024. Förskolan flyttar in under sommaren 2024. Inflyttning sker etappvis vartefter byggnaderna blir klara.
Genom att bygga fler bostäder och skapa mer service i området vill Stockholms stad koppla ihop Björkhagen och Hammarbyhöjden. Stadsdelen blir en naturlig utvidgning av den centrala staden med en levande stadsmiljö.

Enligt insiktsrapporten Den hållbara staden, av White Arkitekter, ligger närhet till grönområden och närhet till kollektivtrafik högst upp på önskelistan när svenskarna får välja. Våra nya hus kan erbjuda Nackareservatet runt hörnet och endast några minuter till Björkhagens tunnelbanestation. 

Vill du läsa mer om planerna för Stockholm och Björkhagen-Hammarbyhöjden besök gärna Stockholms stads hemsida.

Panorama

Vy över Karlskronavägen

Dra bilden med markören för att se hur de nya husen och förskolan ser ut.

Rundvandring

Rundvandring lägenhet

Här kan du se dig om i en av de nya hyreslägenheterna som just nu byggs. Du klickar dig runt med hjälp av pilarna som ger dig en uppfattning om planlösningen och utformningen.

Den illustrerade rundvandringen ger en inblick i en normalstsor 3:a på cirka 77 kvadratmeter. Vitvarorna visar aktuell standard men är inte återgivna helt enligt det verkliga utförandet då det inte var beslutade då filmen skapades. 

Välkommen in!Interiör

Lägenheterna har modern standard och härligt ljusinsläpp med fönsterbänkar i kalksten. Samtliga lägenheter har tillgång till balkong, vädringsbalkong eller uteplats.

Lägenheterna har ljusmålade väggar i varm neutral kulör. Hallen har klinkers och resten av lägenheten genomgående ekparkett.

Badrummen är helkaklade med klinkergolv, duschväggar i glas i de flesta  lägenheterna, spegelskåp, golvstående toalett, handdukstork samt golvvärme. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Köken har kaklade stänkskydd och är utrustade med diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn.

Fastighetsbeteckningar

Snötäcket 6 & 7

Snötäcket 7 består av södra- och norra huset samt förskolan. Snötäcket 6 kallas även för lamellhuset. 

Fördelning av hyreslägenheter

Hälften av hyreslägenheterna gav vi förtur till våra befintliga hyresgäster att lämna intressanmälan till och den andra hälften fördelas av Bostadsförmedlingen. Kommer det in anmälningar från någon som inte är hyresgäst kommer den inte behandlas, utan vi hänvisar alla övriga till Bostadsförmedlingen.

På den här sidan hittar du det mesta du behöver veta om husen och lägenheterna. Även ritningar för varje lägenhet finns här.

Hyrorna är inte färdigförhandlade med Hyresgästföreningen. De angivna hyrorna är de maximala månadshyrorna det kommer att landa på för respektive lägenhet.

 

Timelapse

Att bo vid en byggarbetsplats

En informationsfilm framtagen av Stockholm stad.

Kontakt