Betala hyran

Hela hyran betalas i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Det innebär exempelvis att hyran för oktober ska betalas senast den 30 september.

Hela hyran ska enligt hyreslagen betalas i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Vi skickar ut avierna kvartalsvis det betyder att du får tre avier per utskick. Att använda autogiro är ett enkelt sätt att betala hyran i tid.

Autogiro

Autogiro innebär att pengarna till din hyra automatiskt överförs från ditt konto till Olov Lindgren i slutet av varje månad. För att betala hyran med autogiro måste du lämna in ett medgivande till oss. Det gör du genom att fylla i blanketten Autogiroanmälan här intill.

Autogirot dras den sista varje månad. Endast en dragnings görs och pengarna bokas bankdagen innan dragningsdagen. Du behöver därför se till att det finns pengar på ditt konto båda dessa dagar.

Exempel: Den sista infaller på en lördag, söndag eller helgdag, pengarna bokas upp på vardagen före helgen och dras från ditt konto nästkommande vardag.

Om du inte har tillräckligt med pengar på konto när autogirot dras måste du själv göra en manuell inbetalning.

Vill du säga upp autogiromedgivandet eller stoppa e-fakturan gör du det via din bank.

Vårt bankgiro

Du betalar din hyra till bankgiro nr 896-9941 och uppger det OCR-nummer som du hittar på din hyresavi. Du kan även se avier och OCR-nummer genom att logga in på Mina sidor.

Betala hyran i tid

Om du inte betalar hyran i rätt tid skickar vi en påminnelse. Om hyran inte betalas då skickas ett inkassokrav som medför att du drabbas av extra kostnader.

Vid upprepade förseningar med hyresinbetalningar skickar vi ett varningsbrev, en så kallad rättelseanmaning, där vi informerar om att uppsägning kommer att ske vid fortsatta upprepade sena hyresinbetalningar.